Snor-scooters met verbrandingsmotor worden weggepest. 

 

Den Haag, 13 januari 2014 –  Burgemeester van der Laan (Amsterdam) heeft  weliswaar aangekondigd dat de snorscooters niet meer op het fietspad mogen, “…toch is het fietspad niet alleen voor fietsers” zegt Managing director Pieter Dekker van Trikke Europe. “De Trikke EV is door het Ministerie van Infrastructuur speciaal aangewezen voor het gebruik op het fietspad en rijdt niet harder dan 25 km per uur. Ook met de groei van het aantal Trikke EV’s  in de steden, verwachten we geen probleem met de fietsers”.

Hardrijdende snorscooters met lawaaiige verbrandingsmotor vormen al langer een doorn in het oog van veel fietsers én de Fietsersbond. De verplaatsing naar de rijbaan (met hemplicht) kan wel eens het einde betekenen voor deze categorie voertuigen denkt Dekker. Vorig jaar deden de Fietsersbond en TNO onderzoek naar de snorscooter met verbrandingsmotor. Daaruit kwam niet alleen de veel te hoge snelheid naar voren maar ook een extreme hoge CO2 uitstoot. De gemeente Amsterdam deed al een geslaagde test met een ‘snor-scooter vrij fietspad’. “Deze situatie biedt een kans voor duurzaam vervoer” verwacht Dekker, “ik neem toch niet aan dat de Gemeente iedereen de auto in wil jagen”.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft eind 2011 de Elektrische Trikke  goedgekeurd voor het gebruik op de openbare weg. De Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft daarvoor de Trikke EV uitgebreid getest en goed bevonden, als een bijzondere categorie met een maximum snelheid van 25 km per uur.

De berijder moet minstens 16 jaar zijn maar hoeft geen helm op én hoeft ook geen rijbewijs of certificaat te hebben zoals het voor een snorfiets en bromfiets wel verplicht is. Dekker benadrukt: “Het ministerie heeft bepaalt dat voor de Trikke en ook voor de Segway de fietsregels gelden. Men rijdt dus op het fietspad”.

Trikke Europe werkt samen met andere aanbieders van elektrisch vervoer, verenigd in DOET (Dutch Organisation for Electric Transport) aan de ontwikkeling van ‘schoon stedelijk vervoer op maat’. Ook het Ministerie van Economische Zaken en verschillende instanties in Brussel zijn daarin betrokken.