Sinds kort kun je Stef Kampinga, omgevingsmanager Realisatiebureau ITS (PPO), spotten op zijn elektrische Trikke; laverend tussen de fietsers en voetgangers op weg naar Westraven.

 

Wij waren nieuwsgierig en vroegen Stef naar zijn ervaringen. Stef: "Ik woon in Sliedrecht en moet voor mijn werk veel in het centrum van Rotterdam, Utrecht, Arnhem of Den Haag zijn. Ook kom ik regelmatig in Westraven. Als ik met de auto van deur tot deur wil betaal ik buitengewoon veel parkeerkosten. Daarom heb ik ervoor gekozen om wat verder van werk te parkeren en vervolgens met de Trikke de laatste kilometers af te leggen. Dat scheelt mij soms wel 40 euro per dag!

 

De Trikke elektrische step is opvouwbaar en makkelijk in de auto mee te nemen. Hij rijd 25 km/uur en heeft een actieradius van 40 km. In aanschaf is de Trikke best prijzig (2.300 euro) maar als ondernemer kan ik gebruik maken van subsidieregelingen, wat de zakelijke aanschaf meer dan halveert." Dit is Stefs tweede Trikke. De eerste kon hij na 2 jaar gunstig inruilen en sinds afgelopen week heeft hij dit mooie blauwe exemplaar.

 

Stef Kampinga en zijn blauwe Trikke eV6

 

Originele text van http://www.rws.nl/ - Rijkswaterstaat